воскресенье, 6 февраля 2022 г.

Вплив спорту на організм


Фізична культура і здоров’я тісно пов’язані між собою, адже стан навколишнього середовища, шалений ритм життя і стресові ситуації послаблюють організм людини. Ось чому є важливим зміцнення нашого організму всіма можливими способами: фізичними заняттями, збалансованим харчуванням і т.п.

Зниження активності призводить до зниженню функціональних можливостей людини, послабленню рухового апарату, збоїв в роботі серцево-судинної, м’язової і дихальної систем.

Чому ж спорт є таким важливим для нашого здоров’я?

Спорт зміцнює опорно-руховий апарат

Фізичні навантаження збільшують силові покази м’язів і мускулів, кістки стають більш стійкими до навантажень. Регулярні тренування сприяють збільшенню енергетичних речовин у складі м’язових тканин, покращують кисневе харчування м’язів, утворюються нові кровоносні капіляри. Заняття спортом перешкоджають розвитку захворювань пов’язаних з органами опорно-рухової системи.

Спорт покращує роботу серця і кровоносних судин

Систематичні заняття спортом роблять судин і серце більш витривалими. Це покращує кровообіг, що перешкоджає розвитку захворювань серцеву-судинної системи.

Поліпшуються робота органів дихання

При таких фізичних навантаженнях як біг, плавання, катання на велосипеді, кардіо-тренування поліпшується робота дихальної системи організму людини. Виконуючи фізичні вправи тканини нашого тіла потребують в більшій кількості кисню, що в свою чергу призводить до споживання більшої кількості повітря нашою дихальною системою.

Покращується метаболізм

Займаючись спортом людина поліпшую обмін речовин в своєму організмі. Він краще реагує на зміст цукру та інших речовин у крові. В результаті поліпшується процес метаболізму.

Покращується імунітет

В результаті регулярних тренувань в організмі людини збільшується кількість еритроцитів та рівень лімфовузлів (які відповідають за нейтралізації шкідливих факторів). В результаті, наш організм покращує свої захисні можливості і можливість протистояти несприятливим умовам навколишнього середовища.

 


Комментариев нет:

Отправить комментарий