понедельник, 16 мая 2016 г.

Маршрут безпеки у КЗ ЗСЗШІ "Джерело"

12 травня у КЗ ЗСЗШІ «Джерело» при підтримці Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) та адміністрації нашого закладу було проведено маршрут безпеки. Її мета - первинна профілактика ВІЛ-інфекції, ІПСШ (інфекції, що передаються статевим шляхом) та незапланованої вагітності, підвищення порогу толерантності до людей, які живуть з ВІЛ/СНІДом.

Маршрут безпеки – це навчально-просвітницький інструмент, який базується на колективних методах взаємодії, має на меті інформування та обговорення таких тем як ВІЛ, репродуктивне здоров’я та відповідальна поведінка.

Головною метаю заходу було донести інформацію до дітей що таке ВІЛ, яким чином він передається та які засоби контрацепції існують.
На 5 станціях розглядаються основні тематичні аспекти ВІЛ/СНІД, які подаються в ілюстративній та ігровій формах. 30 - 40 учасників, 6 - 8 на кожній станції переходять одночасно з однієї станції на іншу за 90 хвилин. На кожній станції вони отримують інформацію про ВІЛ/СНІД та закріплюють її в ігровій формі та під час дискусій.
Теми, які висвітлюються в «Маршруті Безпеки» допомагають пов’язати власні життєві ситуації та досвід учасників з особистим ризиком інфікування ВІЛ та ІПСШ.

Важливим є те, що координаторами «Маршруту» є учні школи, які пройшли спеціальний курс навчання. Використовуючи ефективний метод спілкування «рівний – рівному» підлітки навчають підлітків. Така методика дозволяє молоді вільно обговорювати делікатні теми без сором’язливості і підвищувати сексуальну культуру.  Ми впевнені, що кожен із учасників маршруту зможе окреслити для себе правильні орієнтири в житті.

Комментариев нет:

Отправить комментарий